fbpx

thailand

I det sydøstlige Asien er Thailand blevet en af danskernes favoritdestinationer. Særligt om vinteren er Thailands varme og smukke strande et sandt paradis for gæster fra koldere lande. Moderne storbyliv, historiske og kulturelle templer samt smukke paradis strande gør, at Thailand har noget for enhver smag – også når der skal planlægges grupperejser for unge.

Elias Rejseleder rund

ELIAS SOMMERSTEDT

Rejseleder hos Alekos Rejser

nordthailand

Det gamle Lanna-rige udgør i dag det nordlige Thailand. Nordthailand er et mekka af kulturelle og historiske oplevelser i et naturskønt område dækket af bjerge, skove og jungle.

chiang mai

I det nordlige Thailand finder vi også landets andenstørste by og den gamle hovedstad i Lanna-kongeriget, Chiang Mai. Byen, der er omgivet af det frodige højland og bjerge, tilbyder hyggelige gader, rig historie og kulturelle oplevelser uden storbyens hektiske atmosfære. I Chiang Mai er der over 300 templer at vælge imellem, som på hver deres måde viser Thailands kultur og buddhismens religion. Mange af templerne i byen stammer tilbage fra Lanna-kongerigets storhedstid. Mange af Chiang Mais templer er stadig i brug i dag, og man oplever derfor både buddhismens historie i Thailand og den måde, den stadig bliver praktiseret på i dag. Chiang Mai er særligt kendt for byens mange markeder. Særligt det enorme søndagsnatmarked byder på mange gader fyldt med souvenirs, kunsthåndværk, live musik og streetfood. Byens unikke madscene er tilmed noget, der skal opleves. Om det er i små boder eller på større restauranter, får man her det bedste fra det thailandske køkken.

Chiang Mai

nordthailands natur

Det frodige højland og de mange bjerge i det nordlige Thailand giver mulighed for vandreture i den thailandske jungle. Lokale guider viser de bedste ruter gennem junglen med vandfald, smuk udsigt og rolig rafting på floderne, der snor sig gennem junglen.

centralthailand

Det Centrale Thailand er domineret af landets hovedstad Bangkok, men området byder også på rig historie og masser af kultur.

bangkok

Thailands hovedstad er en sand metropol, og med mange millioner indbyggere er byen i sandhed en pulserende storby. Bangkok har en særlig kombination af skyskrabere og gamle templer, der giver en fuldendt oplevelse af Thailands mange facetter.

Den historiske del af Bangkok består af de mange templer. Særligt det kongelige palads, Grand Palace, giver et indblik i Thailands royale historie. Det store tempelområde huser tilmed den berømte smaragd Buddha, hvor kongen selv beder for åben skærm til nytår.

Bangkok er desuden kendt for sin livlige nattelivs- og kulinariske scene. Madscenen kan opleves fra små gadekøkkener til store “fine dining” restauranter.

Nattelivet i Bangkok er helt unikt. Særligt på Khaosan Road mødes lokale og turister til fest og farver på de mange barer hele natten.

Om aftenen kan man også opleve et af de mange gademarkeder, Bangkok har at byde på. En sådan oplevelse kan man også få i bydelen Chinatown. Bangkoks Chinatown er verdens største og byder om aftenen på madboder i alle afskygninger. Den hektiske atmosfære om aftenen er en helt særlig oplevelse, der bidrager til de mange smagsmuligheder.

Ayutthaya

Ayutthaya er Thailands tidligere hovedstad og står i dag som en gruppe af velbevarede ruiner. Den gamle by ligger lidt uden for Bangkok og rummer en enorm kulturel og historisk arv. Besøgende i Ayutthaya får lov til at opleve historiske steder, der står som vidnesbyrd for byens storhedstid mellem det 14. og 18. århundrede, hvor byen havde vigtig politisk og handelsmæssig betydning i Sydøstasien.

Nogle af de mest bemærkelsesværdige seværdigheder i Ayutthaya inkluderer Wat Mahathat med sit ikoniske Buddha-hoved, der er vokset ind i rødderne af et træ, samt det imponerende Wat Phra Sri Sanphet, der tidligere fungerede som kongens personlige tempel. Ud over templerne rummer Ayutthaya også gamle kongelige paladser og historiske monumenter, der giver et fascinerende indblik i den tidligere kongelige hovedstads arkitektur og livsstil.

sydthailand

I det sydlige Thailand findes der sande ferieparadiser. De smukke hvide sandstrande og det krystalblå vand er årsag nok i sig selv til at besøge nogle af øerne i det sydlige Thailand, men syden har endnu mere, end bare paradis, at byde på.

phuket

Sydthailands absolut mest populære destination er også landets største ø, Phuket. Phuket er kendt for sit udvalg af fantastiske strande, smukke natur både på og rundt om øen.

Øen rummer mere end 40 strande og byder på forskellige udflugter til nærliggende klippeøer, der kombineret med øens kultur, natteliv og historie er intet mindre end et paradis for en ferie i Thailand.

krabi

Billigende ved Thailands Andamanhavskyst ligger området Krabi. Krabi er også kendt for sine hvide sandstrande med azurblåt vand, såsom Ao Nang og Railay Beach. Krabis natur byder ydermere på oplevelser for de eventyrlystne i junglen, såsom ATV-ture og svævebaner.

Fra Krabi-området kan man desuden tage på ø-hop ud til de berømte Phi Phi-øer eller Lanta. Bådturene fra Krabi er også perfekte til snorkling eller dykning i smukke omgivelser.

Thailand er et utroligt land, der byder på noget for enhver smag. En rejse gennem Thailand vil give en masse minder og oplevelser for livet. Vi besøger Thailand på flere af vores grupperejser for unge.

vil du besøge thailand?

Vores rejser til thailand

Undertitel: Brug denne hvis det er 2 rejser

Vores rejser til Bali

Rejseleder

Elias Sommerstedt

Jeg har hele mit liv rejst rundt i verden og har altid set frem til den næste tur og den næste uforglemmelige oplevelse.

Jeg brænder for at skabe oplevelser og komme tæt på nye kulturer og måder at leve på.

Jeg tror på, at den bedste måde at udvikle sig som menneske er ved at skabe nye minder og opleve verdens mange facetter.

Jeg har været rundt i det meste af Europa, på roadtrip i USA og flere steder i Asien.

Kærligheden til det at rejse førte mig til rejselederuddannelsen og efterfølgende arbejde i udlandet.

Hos Alekos Rejser får jeg muligheden for at kombinere min lyst til at opleve og udforske verden samt skabe minder for både mig selv og andre.