fbpx

Svalbard

Nordlys, Snescooter, hundEslæde og isgrotte

NÆSTE AFREJSE: 10. JAN. – 16. JAN. 2025

  • 1 uge på Svalbard fyldt med oplevelser. Der er planlagt tur på hundeslæde i polarnatten, nordlysjagt på snescooter, oplev en isgrotte, køretur rundt i en af verdens nordligste byer, suppe og gode fortællinger i en nordlyscamp og meget mere.

Se nogle af de største højdepunkter på rejsen

Glæd dig til

En uge på Svalbard med så mange minder, at du tror, at du har været afsted i meget længere tid. Det er en uge, hvor vi har fuld fart på, så du får mest ud af din rejse tæt på Nordpolen.

Et program, der giver minder for livet

Program

DAG 1

Første dag mødes vi allesammen for første gang i Københavns Lufthavn, hvor jeres rejseleder står klar til at tage imod dig.

Her tager vi sammen afsted mod de nordlige breddegrader, når vi flyver til Longyearbyen, som er den største by på Svalbard med kun 2400 indbyggere. Dog er der over 53 nationaliteter repræsenteret i de 2400 indbyggere, så det er folk fra hele verden, der vælger at bosætte sig i den fantastiske natur på Svalbard.

Vi ankommer midt i polarnatten. Det vil sige, at når vi lander har vi sagt farvel til solens lys den næste uges tid. Det er en vild oplevelse, og du vil opleve, hvor hurtigt du vender dig til mørket. 

At rejsen ligger midt i polarnatten, er der en rigtig god grund til. Det betyder nemlig, at vi kommer midt i højsæsonen for nordlys. Svalbard er et af de steder i verden, hvor du har de bedste chancer for at opleve det utrolige naturfænomen.

Når vi ankommer til Longyearbyen vil vi være mere end 2.000 km fra Oslo, 3.000 km fra Paris og 5.000 km fra New York. Nordpolen derimod vil kun være 1.300 km væk. Vi er altså det tætteste på Nordpolen, man som normal turist kan komme. Det er virkelig fedt at komme så tæt på jordens nordpol. Longyearbyen er anderledes end enhver anden by, du kender. Her er det naturen, der bestemmer. Indbyggerne må derfor indordne sig efter naturen og de ekstreme forhold. Vi er kommet til isbjørnenes rige, og derfor er det på isbjørnenes primisser, at menneskene er der. Byen er omgivet af høje bjerge og urørt natur.

Denne dag checker vi også ind på vores hotel, og vi går sammen en tur ned i byen, hvor vi kan se de små restauranter, der ligger i byen. Her vil du se, hvordan de lokale transporterer sig rundt på ski, slæder og snescootere.

DAG 2

På dag 2 skal vi virkelig ud og opleve, hvad Svalbard har at byde på. Vi starter dagen med at tage på en guidet tur rundt i Longyearbyen.

Den lokale guide, kører os i en minibus rundt i byen. Her skal vi blandt andet besøge en aktiv kulmine, det berømte advarselsskilt for isbjørne og et hemmeligt frølager, der opbevarer 1.214.827 forskellige typer frø fra hele verden. Undervejs hører vi om Svalbards rige historie, der indeholder alt fra arbejdet i kulminer til livet på de kølige breddegrader.

Om eftermiddagen bliver vi hentet, hvorefter vi kører lidt ud af Longyearbyen. Det er nemlig her, at vi skal ud og køre på hundeslæde. Når vi ankommer, får vi en masse varmt tøj udleveret, så vi er godt klædt på til oplevelsen.

Inden afgang får vi lov til at gå rundt og klappe hundene, som glæder sig helt vildt til at komme afsted.

På hundeslæden kommer vi helt ud, hvor der ikke længere er lys fra byen, så det eneste, der lyser op, er det naturlige lys fra månen, stjernerne og nordlyset, som vi skal ud og forsøge at spotte. Det er en fantastisk oplevelse at suse gennem det sneklædte landskab på en hundeslæde og se nordlyset danse på himlen over os.

Hvis du har lyst, vil du også få muligheden for at prøve at styre din egen hundeslæde. Her skal du give instruktioner til hundene og derved får du et stærkt bånd til dem.

Det er en helt unik oplevelse, som du skal glæde dig helt vildt til!

DAG 3

Denne dag skal vi ud og opleve en gammel kulmine. Her bliver vi vist rundt af det kulmineselskab, som arbejdede i minen dengang, at den var aktiv.

Allerede fra start, når vi træder ind i bygningen vil du se at her er meget gammelt og urørt fra tiden, hvor minen var aktiv. Inden vi går ind i minen, vil vi blive udstyret med kedeldragter, pandelamper og hjelme, så vi er klar til at udforske den gamle mine. Når du træder ind i minen vil du mærke den fugtige og kolde luft i bygningen. Vores guide vil forklare om de minedriftsoperationer, der fandt sted her, mens du går rundt, og får en masse indtryk.

Vi afslutter med højdepunktet på turen, når vi går ind i den tunnel, der fører til minen dybt inde i bjergene. Det er helt mørkt her, og du vil hurtigt forstå vigtigheden af at have en fuldt opladet pandelampe. Det er en oplevelse, du sent vil glemme!

Om aftenen skal vi igen ud af Longyearbyen, hvor vi bliver kørt ud til en vildmarkscamp, der ligger midt ude i det sneklædte landskab ved Adventsdalen. Campen er kendt for, de gode muligheder for at se nordlys. 

Fornemmelsen af at være udenfor i den kolde og mørke arktiske vildmark er noget, du simpelthen må opleve.  

Her skal vi ind og sidde i Barentz’ Hus, som er en lille hyggelig træhytte. Vores lokale guide tænder med det samme op for bålet. Mens vi varmer os rundt om bålet, vil vi få serveret en lokal brændevin, lækker hjemmelavet rensdyrsuppe, kaffe lavet over bålet og en lækker dessert. Vores guide vil fortælle os om historierne omkring nordlyset, og hvis forholdene er rigtige, vil du opleve dette himmelske fænomen med dine egne øjne.

DAG 4

På fjerdedagen har du en dag, hvor du på egen hånd, eller sammen med gruppen, kan udforske dette fantastiske sted. Du har mulighed for at skræddersy denne dag, så den passer præcis til, hvad du har lyst til. Der er fyldt med muligheder. I kan enten vælge at slappe af, gå en tur ned i byen og kigge i de lokale butikker og restauranter. 

Der er også massere af muligheder for at opleve mere af, hvad Svalbard har at byde på. I kan blandt andet tage på et guided hike op til Blomsterdalen, besøge Svalbards eneste museum eller tage på besøg på det lokale ølbryggeri, som er verdens nordligste ølbryggeri. Mulighederne er mange. 

Jeres rejseleder står naturligvis altid til rådighed til at hjælpe med forslag til, hvordan du får mest ud af din fridag.

DAG 5

Vi skal denne dag ud og køre på snescooter ud til en nordlyscamp, der ligger langt ude i vildmarken. Vi bliver klædt godt på i noget varmt tøj, og med kursen sat mod øst mod mørket og lyden af snescootere i baggrunden, er vi klar til en dag i Svalbards natur. Vi kører på snescooteren langs flodlandskabet, brede dale og åbne vidder til en dal kaldet Brattlidalen. Denne lille, skjulte dal, der ligner en lille katedral, blev dannet af smeltevand, der flød gennem området i løbet af flere tusinde år.

Vi sidder i en hyggelig lavvu midt i Brattlidalen, og hele stedet bliver oplyst af levende lys og et knitrende bål. Vi har taget plads ved bordene, som er dækket med rensdyrskind, hvor vi bliver forkælet med en varm frokost, mens vores guide deler nogle spændende historier om Svalbard.

Da vi jo rejser under polarnatten betyder det, at nordlyset kommer endnu tydeligere frem! Og når vi er så langt ude i vildmarken som her, har vi faktisk de bedste chancer for at få et glimt af det magiske nordlys.

Efter vores lækre frokost går vi ud og udforsker området omkring lavvuen, inden vi hopper tilbage på snescooteren. Næste stop på vores eventyr er Eskerfossen. Det navn kommer faktisk fra et begreb kaldet “esker”, som er en bunke af grus og sten, der bliver ført med smeltevandet under en gletsjer. Når isen smelter, ligger denne bunke tilbage som en lille forhøjning i landskabet, og her kan vi faktisk se et frossent vandfald, der hænger ud over kanten, hvilket er et ret imponerende syn!

Herefter tager vi et sidste stop, når vi nærmer os Longyearbyen, hvor vi et fantastisk syn af byen, der bliver oplyst af lysene. Det er virkelig en kontrast til den vilde natur, som vi befinder os i.

DAG 6

På den sidste fulde dag på Svalbard skal vi have det sidste store eventyr for denne gang.

For lige ved Longyearbyen findes der en underjordisk verden af is, der venter på at blive udforsket. Her hiker vi sammen med en lokal guide afsted mod isgrotten. 

Vi klæder os på med hjelm, pigsko og pandelampe og går sammen ned i grotten. Inde i isgrotten tager vi os god tid, så du kan opleve en underjordisk verden med store haller, snævre passager og tykke lag af mægtige iskrystaller. Under Svalbards sne finder vi om vinteren et frosset landskab af smeltevandskanaler. Disse kanaler bliver dannet om sommeren, når sneen og isen smelter.

Det at opleve en isgrotte er en kæmpe oplevelse, og en perfekt måde at se en verden under isen.

Om aftenen runder vi denne fantastiske uge af med et dejligt måltid på den lokale restauranter, hvor vi sammen kan nyde hinandens selskab, inden vi dagen efter vender snuden mod Danmark igen.

DAG 7

På denne dag afslutter vi vores eventyr sammen på Svalbard og siger tak for denne gang. 

Vi tager afsted mod lufthavnen i Longyearbyen og sætter kursen mod Danmark. Vi kommer hjem med kufferten fyldt med oplevelser og minder, som du aldrig kommer til at glemme.

fordele ved alekos rejser

En unik måde at rejse på

fordele ved alekos rejser

En unik måde at rejse på

BLIV UDFORDRET, OG VÆR KLAR PÅ DET UFORUDSETE​

AKTIVITETER

Udover alle vores udflugter vil der også være aktiviteter, som ryster os sammen som en gruppe. Ikke alle aktiviteter er beskrevet, så der er plads til overraskelser. Aktiviteterne er sammensat på en måde, hvor alle kan være med og er med til at skabe et stærkt fællesskab.

FRIDAG

På jeres fridag kan du gøre præcis, hvad du har lyst til. Det kan være afslapning på hotellet, tage ud og hike, besøge det lokale ølbryggeri eller tage ud at shoppe. Der er massere af muligheder!

FÆLLESSKAB

Vores aktiviteter har et skarpt fokus på at udvikle og styrke fællesskabet i gruppen. Det gør, at gruppen hurtigere skaber et trygt rum med hinanden, hvilket er med til at øge den sociale trivsel og skabe et fokus på personlig udvikling.

TÆT PÅ DE LOKALE

På vores rejser er der altid et fokus på at blive så klog på kulturen og de lokale som muligt. Derfor planlægger vi aktiviteter, hvor vi kommer tæt på lokalsamfundet, for at få en bedre forståelse af samfundet, vi bevæger os i.

AFSLUTNINGS-AFTEN

Aftenen, hvor vi afslutter rejsen på bedste manér. Her tager vi sammen ned på den lokale restaurant, og kan grine og snakke om alle de minder, vi har fået det seneste uge.

OG MEGET MERE...

Nøje udvalgt ud fra høje standarder

Her bor vi på rejsen

Nøje udvalgt med hjertet. Sådan føles det, når du vælger at rejse med Alekos Rejser. Vores rejseledere har nøje valgt alle hoteller ud fra beliggenhed, stil, atmosfære og den særlige faktor, der gør hele oplevelsen ekstraordinær. På rejsen til Svalbard bor vi på klassisk 3-stjernet hotel, under hele rejsen.

HVAD ER INKLUDERET?

IKKE INKLUDERET

TIDER & PRISER

Destination:

Svalbard

Svalbard

Afrejsedato:

10. januar –
16. januar 2025

10. januar – 16. januar 2025

Varighed:

1 uge

Pris:

16.995 kr

Normalpris:

20.995 kr

NYTTIG VIDEN

Flybilletterne, der er inkluderet i prisen, er altid fra Kastrup Lufthavn i København. Det er altså også der, hvor vi mødes første gang. Flere informationer om mødested og tidspunkt på dagen, vil blive lagt ud på din Facebook gruppe inden afrejse.

Vi sørger for at holde vores rejsende i små og intime grupper på højst 16 personer pr. hold. På rejsen til Svalbard går vi meget op i, at vores hold er små, da rejsen er en uge, og vi dermed skal nå at lære hinanden at kende. Derudover er der en rejseleder tilknyttet hvert hold.

Det er altid bedst at klæde dig i flere lag og undgå ét tykt lag. Det inderste lag bør være af uld fra top til tå. Hav altid ekstra tøj med, som en tyk uldsweater og uldbukser. Yderbeklædningen bør være en tyk, vindtæt jakke og bukser, samt hue, vanter, et tørklæde/halsedisse og gode vinterstøvler med plads til uldsokker. Al bar hud skal dækkes med isolerende og vindtætte beklædningsgenstande, også ansigtet. Til vores snescootertur og hundeslædetur får du specialtøj og behøver kun at medbringe undertøjet selv.

Forestil dig 24 timer i døgnet med totalt mørke. I Longyearbyen er der officielt mørketid i perioden fra 26. oktober til 16. februar. Det er en unik og stemningsfuld tid, og for mange nordpå er det den smukkeste årstid, som Svalbard har at byde på.

Mørketiden, også kendt som “polarnatten”, strækker sig fra november til januar. Solen er mere end 6 grader under horisonten, og det er mørkt som natten hele døgnet. Det karakteristiske mørke, der breder sig over himlen, sætter en helt særlig stemning over byen. På trods af mørket bemærker man netop på denne tid stjernehimlen og måneskinnet. På kolde, klare dage er det heller ikke usandsynligt, at nordlyset flammer over himlen.

Selvom vi krydser fingre for, at vi får lov til at opleve det smukke nordlys, er der naturligvis ingen garanti. Nordlyset kan være genert dame, som de lokale siger. Det er derfor ikke hver aften, at hun danser over himlen. 

På næsten alle udflugter på rejsen tager vi hen til punkter, hvor der er det bedste forudsætninger for at se nordlyset.

Nordlyset er virkelig helt specielt, og stemningen kan kun opleves, ikke forklares. Det er som et flyvende tæppe, der stiger op fra horisonten i et utal af former og skiftende bevægelser, så smukt at det ikke kan beskrives. Farven er normalt en grøn neonfarve, men kan også forekomme i et spektrum fra ultraviolet til infrarødt. På grund af Svalbards placering på den nordlige halvkugle kan nordlyset ses både om dagen og om aftenen.

Da vi kun har en uge til at opleve Svalbard har valgt ikke at have temaaften på denne rejse. Vi har erstattet vores klassiske temaaftener med en hygge afslutningsmiddag, hvor vi sammen kan nyde hinandens selskab.

Vores mål på rejsen er at skabe en unik og mindeværdig oplevelse for alle vores gæster. Vi tilbyder et program fyldt med oplevelser og aktiviteter, der er en dårlig kombination med tømmermænd og hovedpine. Af denne grund ønsker vi ikke, at alkohol skal være det primære fokus på rejsen. Vi tror på, at den bedste måde at opleve verden på, ikke er med alkohol i fokus.

Dog forstår vi også, at en del af at danne et fællesskab kan være at nyde en drink sammen eller besøge en bar nede i byen. Det er der intet til hinder for.

Der vil, på udvalgte aftener og til vores temaaftener, være mulighed for at købe alkohol i villaen. Vi vil tilbyde et udvalg af lækre cocktails, lokale øl og sodavand til favorable priser. Vi serverer naturligvis også drikkevarer uden alkohol, for at sikre, at alle vores gæster kan nyde en forfriskning.

Vores politik for alkohol er baseret på ansvarlighed og respekt for vores gæsters trivsel. Vi serverer ikke alkohol til personer, hvor vi vurderer, at deres tilstand ikke tillader yderligere indtag. 

At rejse til Svalbard kræver hverken specifikke vaccinationer eller at man søger visum.

Du får tilsendt en detaljeret pakkeliste i en velkomstpakke hjem til dig inden afrejse.

Det er vigtigt, du har en rejseforsikring inden afrejse. Vi anbefaler, at du tager kontakt til enten Europæisk Rejseforsikring eller Gouda Rejseforsikring, da de begge er specialiserede inden for rejseforsikringer.