fbpx

til dig, der har allerede har booket din rejse

Når du rejser med os

Find svar på dine spørgsmål

Siden her er lavet til dig, der enten allerede har booket din rejse med os, eller til dig, der er lidt nysgerrig på, hvad der sker mellem, at du har booket en rejse med os, til at du rejser afsted på din drømmerejse.

Det at have bestilt en rejse, er en stor ting, og samtidig med at du skal glæde dig en helt masse til, at du skal afsted, er der også nogle ting, som skal klares inden afrejse. Dem kan du allesammen læse om her. 

Rejseforsikring

Noget af det absolut vigtigste, du skal undersøge, når du har booket din rejse, er, hvordan du er dækket i dine forsikringer. Der findes to relevante forsikringer, som du bør have styr på.

Afbestillingsforsikring

Afbestillings forsikring

En afbestillingsforsikring er en forsikring, der sørger for, at du får pengene tilbage, hvis noget pludseligt og uventet sker, så du ikke kan komme afsted på din rejse, eller formålet med rejsen bliver ødelagt. Selvom vi jo bestiller en rejse, fordi vi glæder os helt vildt til at skulle afsted, kan uheldet være ude.

Det kan være, at du bliver akut syg op til afrejsen eller nogen i din nærmeste familie gør, og du derfor bliver nødt til at blive hjemme. Her er det din afbestillingsforsikring, der går ind og sikrer, at du får dine penge tilbage for rejsen. 

OBS: En afbestillingsforsikring skal typisk bookes senest 2 dage efter, at du har booket din rejse hos os.

Rejseforsikring

En rejseforsikring er noget af det vigtigste at have, når du rejser til udlandet. Det er med til at sikre dig, at du kan rejse trygt i udlandet, og du slipper for at tænke på “Hvad nu hvis min bagage bliver forsinket? Eller jeg bliver syg?”.

Det at rejse skal være sjovt og trygt, så hvis du bliver syg på rejsen, vil du være i trygge hænder gennem din rejseforsikring, som tager ansvaret for dig, hvis du skulle blive syg. Den dækker også, hvis din bagage uheldigvis skulle blive forsinket med flyet. Så hvad end du eller din bagage bliver forsinket på grund af uforudsete hændelser, kommer til skade eller oplever akut sygdom og har brug for lægebehandling — eller oplever andre dyre overraskelser i løbet af rejsen — er det her, at en rejseforsikring er der for dig.

Selvom der er mange forberedelser til en rejse, er vi her for dig, hvis du skulle have brug for hjælp.

Hvilken forsikring skal jeg vælge?

Det er dit eget ansvar at have styr på dine forsikringer. For at gøre det endnu nemmere at være gæst hos Alekos Rejser, har vi indgået et samarbejde med Europæisk Rejseforsikring, der i over 100 år har hjulpet danske rejsende med at få tryghed med på rejsen med hjælp fra en rejseforsikring. Det gør dem til Danmarks ældste og samtidig største rejseforsikringsselskab. Europæiske ERV Rejseforsikring har en forsikringspakke til rejsende under 36 – Rejseforsikring Ung – der dækker bredt for almindelige uheld når du rejser. 

Vi anbefaler derfor Europæisk Rejseforsikring til vores rejsende. Bestil din afbestilling-, og eller rejseforsikring hos Europæisk Rejseforsikring lige her:

Europæisk rejseforsikring

Jeg har valgt at kombinere min rejse

Hvis du har valgt at kombinere din rejse med en af vores andre grupperejser, betyder det, at du skal ud på en længere rejse, og giver dig muligheden for at opleve endnu mere af verdenen med os. Hvis du er endnu mere nysgerrig på, hvad det betyder at have kombineret to rejser, kan klikke på knappen lige under her.

Hvis du også gerne vil kombinere to rejser, men har allerede booket, kan du sagtens skrive til os, for at høre mere om mulighederne for at rejse videre efterfølgende.

Populær kombination

VACCINATIONER

Det er allerede nu en god idé at undersøge, hvilke vaccinationer der er gode at have til de lande, som du skal besøge.

Vi anbefaler, at du bruger Danske Lægers Vaccinations Service (DLVS) til rådgivning indenfor vaccinationer. Vi er en del af deres samarbejdspartnere, hvilket giver dig 10% rabat på vaccinationerne, når du rejser med Alekos Rejser. For at indløse rabatten siger du det blot til receptionen, når du ankommer i en af deres klinikker.

I teamet har vi godt nok en stor viden indenfor det at rejse, men spørgsmål vedrørende vaccinationer bør rettes til de lægefaglige hos DLVS eller din egen læge. Find mere information og booking af tid til vaccination på sikkerrejse.dk.

Et godt råd: Hvis du er medlem af ’Sygeforsikring Danmark’, vil du yderligere kunne få dækket 75% af prisen – så afhængig af, hvor mange vacciner du skal have, kan det faktisk i nogle tilfælde godt betale sig at melde sig ind.

alekos grupperejser for unge

Facebook gruppe

Du vil inden afrejse blive inviteret med i en Facebookgruppe, hvor du kommer til at kunne se, hvem du skal rejse med for første gang. Her er der rig mulighed for at få stillet nysgerrigheden. Vi benytter Facebookgruppen under rejsen til at kommunikere med jer og give information både før og under rejsen.

Du kan også bruge Facebookgruppen til at arrangere kørsel til og fra lufthavnen med de andre rejsende.

Du vil blive inviteret til Facebookgruppen ca. 1,5 måned før afrejse.

VISUM

Mange bliver forvirrede over, hvad et visum lige er, hvornår man skal søge det, og om man overhovedet skal bruge et visum?

Det er heldigvis bekymringer, som du kan lægge helt bag dig, når du har valgt at rejse med os. Vi hjælper dig gennem hele processen og skal nok give en melding om, hvornår du skal begynde at søge visum, hvis du skal bruge det.

Når du får adgang til din rejses Facebookgruppe ca. 1,5 måned før afrejse, vil rejselederne lægge en guide op til, hvordan du søger visum til de lande, som du skal bruge visum til.

Du behøver derfor ikke at tænke over at søge visum, da vi nok skal minde dig om, når det er tid til at søge.

Nogle af vores destinationer får vi visum, når vi ankommer til lufthavnen, og derfor behøver vi ikke at søge, mens der også er en del lande, hvor vi skal søge på forhånd inden rejsen.

Du kan læse meget mere om visumreglerne på netop din rejse under “Nyttig viden” på den side, hvor du kan læse meget mere om din rejse. Det ligger nederst på siden.

Børnehjem

Kan jeg rejse videre efterfølgende?

Hvis du drømmer om at forlænge rejsen på den anden side, og ikke rejse med gruppen hjem, kan du sagtens dette.

Ved du allerede på forhånd, eller inden du har betalt depositum, at du ikke ønsker at rejse med gruppen hjem, kan vi hjælpe på forskellige måder.

Da vi på dette tidspunkt ikke har navneregistreret dit navn på flybilletten, har vi mulighed for at slå flybillettens pris af din rejses pris. Det vil sige, at vi gør rejsen det billigere, som flybilletten koster. På den måde har du luft i budgettet til selv at bestille en ny flybillet derhen, hvor du drømmer om at rejse hen efter rejsen efterfølgende.

Hvis du først finder ud af, at du har lyst til at forlænge rejsen, under rejsen eller efter, at du har betalt depositum, kan du sagtens vælge ikke at rejse med gruppen hjem, men der er din flybillet typisk bestilt i dit navn, så der har vi ikke mulighed for at give pengene tilbage.

Har du nogle spørgsmål?

Skulle du have de mindste spørgsmål eller ting, du undrer dig over, er du ALTID velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar på livechatten, telefonen eller mailen. Du bestemmer helt selv, hvor du har lyst til at skrive.

Vi ses snart!