fbpx

Mexico & Costa Rica

Den farverige kultur og det unikke dyreliv

NÆSTE AFREJSE: 2. MAR. – 30. MAR. 2025

  • 2 uges rundrejse i Mexico, hvor vi skal opleve tyrkisblåt vand, de smukkeste cenotes, udforske ruiner fra Maya tiden og opleve en af verdens syv vidundere.
 
  • 2 ugers rundrejse rundt i Costa Rica, der får os helt tæt på dyrelivet og til nogle de flotteste naturområder i hele verden. Vi skal besøge en tågeregnskov, et rescue center for dyrelivet i Costa Rica, zipline gennem regnskoven og nyde den smukke kyst.
Grupperejser for unge til Mexico & Costa Rica

Se nogle af de største højdepunkter på rejsen

Glæd dig til

På denne 4 ugers rejse er der en kombination af natur, kultur og adventure. Vi skal opleve alt fra Costa Ricas utrolige national parker med det vildeste dyreliv til Mexicos bounty strande og mystiske ruiner.

Et program, der giver minder for livet

Program

UGE 1

Vi mødes for første gang i Københavns Lufthavn, hvor en af dine rejseledere står klar til at tage imod dig. Her flyver vi sammen fra Danmark til Mexico, og lander i byen Cancun. I Mexico står resten af rejselederteamet klar til at tage imod dig. Vi tager herfra en kort tur direkte til Playa Del Carmen, som er et sandt mexicansk paradis. Playa Del Carmen er en strandby, hvor strandene er kendt for deres utroligt smukke hav. Her skal vi i lære hinanden meget bedre at kende og bruger de første par dage på introdage og teambuilding, så vi bliver godt rystet sammen.

Dagen efter vores introdage skal vi ud at besøge en grotte, der er blevet kendt i Mexico, da den er så smuk, og den siges, at grotten sagtens kunne have været et af verdens syv vidundere. I grotten er der underjordiske floder med tusindvis af drypsten og stalagmitter. Vi skal gå nede i floden, så vi bliver udstyret med våddragt og hjelm, så vi er godt klædt på til at opleve grotten.

Vi skal også besøge en af Mexicos største naturlige vandlande. Dette sted er ikke et vandland, som du kender det, men derimod er det bygget op på naturens økosystemer, og der er derfor mulighed for at svømme i underjordiske floder og besøge deres aquarium. Om aftenen skal vi opleve deres lokale aftenshow.

Og uge 1 har endnu flere spændende oplevelser at byde på. Vi skal også på en dagstur til Chichen Itza. Ruinbyen er en af verdens syv vidundere, og det er med god grund. Byen er fantastisk og stammer helt tilbage fra Maya-tiden. Samme dag besøger vi også en af områdets cenotes, som er et naturligt hul, hvor der i bunden er ferskvand, som man kan bade i. Cenotes er utroligt smukke og noget som er helt unikt for Mexico.

I slutningen af ugen rejser vi fra Playa Del Carmen mod Tulum.

UGE 2

Vi starter ugen i Tulum, som er kendt for områdets cenoter og Maya-ruiner.

Og det er netop det, vi skal ud at opleve. Maya-ruinerne er nogle af de mest mystiske præ-latinamerikanske ruiner i Mexico. Bygningsværkerne er utroligt smukke, og nogle af dem grænser helt op til det tyrkisblå hav, hvilket giver nogle utrolige udsigter.

Vi skal samme dag også ud at besøge endnu en cenote, da de er utroligt smukke og er en fantastisk måde at blive kølet ned på.

Efter et par dage i Tulum går rejsen videre til Bacalar. Byen Bacalar siges i folkemunde at være Mexicos svar på Maldiverne. Byen ligger direkte ud til en stor lagune, som er fyldt med helt klart og tyrkisblåt vand.

En af dagene tager vi netop ud for at komme helt tæt på det tyrkisblå hav, når vi stiger ombord på en båd for at udforske det flotte område og skal ud at snorkle for at se den fantastiske verden under havets overflade.

I Bacalar arrangerer rejselederne også vores stranddyst, hvor vi giver hinanden konkurrence til stregen i sjove dyster, hvor vi får lov til at nyde hinandens selskab på en sjov og udfordrende måde.

Efter nogle dage ved Bacalar rejser vi ind mod en af de mere centralt beliggende byer, Valladolid. Byen er kendt for sin flotte arkitektur, og du får her muligheden for at gå på opdagelse i byen.

I slutningen af ugen rejser vi mod Cancun, hvor vi skal med flyet videre til Costa Rica.

UGE 3

Ugen starter med, at vi flyver fra Mexicos flotte strande til Costa Ricas unikke natur. Vi lander i Costa Ricas hovedstad, San José. Her skal vi bo lidt uden for byen de første dage, da vi blandt andet skal besøge både en Starbucks kaffefarm og et rescue center for dyrelivet i Costa Rica.

Dagen efter, at vi er landet i Costa Rica, skal vi på besøg på den kaffefarm, som ejes af Starbucks og leverer kaffebønner til en lang række af Starbucks butikker i hele verden. Her kommer vi helt tæt på kaffeprocessen lige fra, hvordan de rister kaffen, til hvad der sker efterfølgende.

Vi skal også besøge et af Costa Ricas rescue centre for dyrelivet. Centret modtager årligt omkring 3000 dyr fra naturen omkring sig, og deres mål er at rehabilitere dyrene og sætte dem tilbage i naturen. Centret er samtidig et af de eneste hospitaler for dyrelivet i Costa Rica. Centret har alt lige fra dovendyr til tukaner boende.

Efter nogle dage i San José rejser vi videre til La Fortuna, der ligger tæt op ad vulkanen Arenal.

Her skal vi blandt andet ud på en chokoladetur i regnskoven, hvor vi lærer om, hvordan chokolade bliver til. Vi skal lære om chokoladens historie lige fra dens opdagelse til, hvordan du kender chokolade i dag.

Området omkring vulkanen Arenal er også kendt for sine smukke hængebroer, der går gennem tågeskoven. Dem besøger vi også, når vi en af dagene sætter kursen mod regnskoven og skal ud at gå på disse smukke hængebroer.

UGE 4

I starten af uge 4 befinder vi os stadigvæk i byen La Fortuna. Vi skal nemlig også ud på et adventure hike op til et af Costa Ricas smukke vandfald. Vi slutter samme dag af med at tage ud at zipline over Costa Ricas regnskov. Det giver et sus i maven, men at komme hjem fra en rejse og sige, at man har ziplinet gennem Costa Ricas regnskov, er lidt fedt.

Efter nogle gode dage i La Fortuna tager vi turen videre mod Monteverde, som ligesom La Fortuna er en by, der er beliggende midt ude i Costa Ricas unikke natur. I Monteverde skal vi igen ud i den smukke natur, men denne gang om natten. Her skal vi med en lokal guide ud for at komme tæt på Costa Ricas dyreliv, men denne gang efter mørket er faldet på. Vi håber at kunne spotte nogle spændende dyr og lære meget mere om dyrelivet i Costa Rica.

Efter Monteverde rejser vi ud til Costa Ricas kyst ved Manuel Antonio. Byen er blandt andet kendt for sine utroligt smukke strande, og det er et perfekt sted at nyde de sidste dage på Costa Rica.

Her arrangerer rejselederne blandt andet en gallaften som afslutningsaften, hvor vi skal nyde hinandens selskab en sidste gang, inden turen går tilbage mod San José og på flyet mod Danmark.

fordele ved alekos rejser

En unik måde at rejse på

fordele ved alekos rejser

En unik måde at rejse på

BLIV UDFORDRET, OG VÆR KLAR PÅ DET UFORUDSETE​

AKTIVITETER

Udover alle vores udflugter vil der også være aktiviteter, som ryster os sammen som en gruppe. Ikke alle aktiviteter er beskrevet, så der er plads til overraskelser. Aktiviteterne er sammensat på en måde, hvor alle kan være med og er med til at skabe et stærkt fællesskab.

CATCH UP

Vores catch up sessions er nogle gange i løbet af din rejse, hvor du med din tilknyttede rejseleder lige gør en status på, hvordan du har det. Dette er, fordi vi vil sikre, at du altid har en person at tale med, om både store og små ting, under din rejse.

FÆLLESSKAB

Vores aktiviteter har et skarpt fokus på at udvikle og styrke fællesskabet i gruppen. Det gør, at gruppen hurtigere skaber et trygt rum med hinanden, hvilket er med til at øge den sociale trivsel og skabe et fokus på personlig udvikling.

TÆT PÅ DE LOKALE

På vores rejser er der altid et fokus på at blive så klog på kulturen og de lokale som muligt. Derfor planlægger vi aktiviteter, hvor vi kommer tæt på lokalsamfundet, for at få en bedre forståelse af samfundet, vi bevæger os i.

TEMAAFTENER

Vi sørger for at sætte kulør på jeres ophold med vores sjove temaaftener. I kan glæde jer til alt fra en hyldest til 90'erne til en hyggelig BBQ-aften. Vi sørger for kostumer på jeres værelser, så I kan give den gas og få endnu en mindeværdig aften.

OMRÅDET RUNDT

I området rundt vil I lære området omkring Playa Del Carmen at kende. I bliver delt op i hold, og konkurrere mod hinanden i at finde vej og løse opgaver. 

AFSLUTNINGS- AFTEN

Aftenen, hvor vi afslutter rejsen på bedste manér. Her tager vi ud på en luksuriøs catamaran ned langs Trinity-fjorden. På båden er der underholdning, spisning og panoramaudsigt ud over bjergene.

FRIDAGE

På jeres fridage kan I gøre lige præcis, hvad I har lyst til. Om det er at hoppe en tur i poolen, gå på det lokale marked, se solnedgangen fra stranden,  shoppe løs i et shoppingcenter eller gå op opdagelse i området, så er det helt op til dig. Du vil typisk have 1-2 fridage i ugen.

GODMORGEN FITNESS

Nogle morgener arrangerer vi godmorgen fitness for de morgenfriske. Disse dage har man mulighed for at starte dagen ud med lidt sved på panden. Det kan være en løbetur, cirkeltræning eller noget helt tredje.

OG MEGET MERE...

Nøje udvalgt ud fra høje standarder

Her bor vi på rejsen

Nøje udvalgt med hjertet. Sådan føles det, når du vælger at rejse med Alekos Rejser. Vores rejseledere har nøje valgt alle hoteller ud fra beliggenhed, stil, atmosfære og den særlige faktor, der gør hele oplevelsen ekstraordinær. Det betyder, at vi aldrig ender på hostels, for vores rejser rammer altid et niveau, der er lidt mere unikt.

HVAD ER INKLUDERET?

Mexico

Costa Rica

Altid inkluderet

IKKE INKLUDERET

  • Måltider udover nævnte,
    samt drikkepenge
  • Drikkevarer til temaaftener
  • Vaccinationer
  • Rejse- og afbestillingsforsikring

TIDER & PRISER

Destination:

Mexico & Costa Rica

Mexico & Costa Rica

Afrejsedato:

2. marts –
30. marts 2025

2. marts –
30. marts 2025

Varighed:

4 uger

Pris:

41.995 kr

Normalpris:

 45.995 kr

NYTTIG VIDEN

Flybilletterne, der er inkluderet i prisen, er altid fra Kastrup Lufthavn i København. Det er altså også der, hvor vi mødes første gang. Flere informationer om mødested og tidspunkt på dagen, vil blive lagt ud på din Facebook gruppe inden afrejse.

Vi forventer, at du cirka skal have mellem 5-7.000 kr. med i lommepenge.

Vores koncept er bygget op omkring at have så meget inkluderet i prisen som overhovedet muligt. Du vil derfor opleve, at vi er et af de selskaber, der har allermest inkluderet i rejserne. Det betyder, at de fleste af dine udgifter er dækket på forhånd. Dine lommepenge er derfor til at dække de måltider, der ikke er inkluderet, samt til lidt shopping og hvis du har lyst til at opleve noget på dine fridage.

Vi sørger for at holde vores rejsende i små og intime grupper på højst 24 personer pr. hold. Vi tror på, at dette skaber en mere personlig og autentisk oplevelse, og giver mulighed for at skabe tætte bånd med dine medrejsende.

Derudover er der et team af rejseledere tilknyttet hvert hold.

Denne rejse er skræddersyet til dig mellem 18-24 år, der ønsker en bekymringsfri og tryg rejseoplevelse uden de typiske udfordringer og overraskende udgifter, der ofte opstår ved individuelle rejser. Vi prioriterer sikkerhed og tryghed i højsædet, så du kan føle dig rolig og tryg gennem hele rejsen.

Vi forstår, at planlægningen af en individuel rejse kan være tidskrævende og kræve omfattende research, hvilket kan være overvældende. Vores grupperejser fjerner alt dette stress ved at håndtere alle detaljerne for dig – lige fra fly og overnatninger til aktiviteter – så du kan fokusere på at nyde turen.

Vi mener, at vores rejsekoncept er ideelt for dig, der ønsker at udforske verden i sikre og komfortable rammer, samtidig med at du bor på luksuriøse destinationer. Vi tager os af alle arrangementer, herunder flyvninger, overnatninger, udflugter og aktiviteter, så du kan slappe af og nyde turen uden bekymringer. Vores erfarne rejseledere vil være til stede for at sikre en problemfri oplevelse og sørge for, at alle deltagerne har det fantastisk.

Hvis du ønsker at udforske verden uden bekymringer og med fokus på sikkerhed og tryghed, og samtidig gerne vil rejse med andre jævnaldrende, så er vores grupperejse helt sikkert det rette valg for dig.

Selvfølgelig! Du er mere end velkommen til at enten mødes med os i starten af rejsen eller rejse videre på egen hånd efter, at rejsen er slut. For at sikre, at det hele passer perfekt til dine planer, vil vi dog gerne have besked i forvejen, så vi kan sørge for de rette flybilletter for dig. Hvis du har brug for nogen form for hjælp med din videre rejse, er vi altid her for at hjælpe dig. Du kan kontakte os på kontakt@alekos.dk, så hjælper vi dig med glæde videre.

Vores mål på rejsen er at skabe en unik og mindeværdig oplevelse for alle vores gæster. Vi tilbyder et program fyldt med oplevelser og aktiviteter, der er en dårlig kombination med tømmermænd og hovedpine. Af denne grund ønsker vi ikke, at alkohol skal være det primære fokus på rejsen. Vi tror på, at den bedste måde at opleve verden på, ikke er med alkohol i fokus.

Dog forstår vi også, at en del af at danne et fællesskab kan være at nyde en drink sammen eller besøge en bar nede i byen. Det er der intet til hinder for.

Der vil, på udvalgte aftener og til vores temaaftener, være mulighed for at købe alkohol i villaen. Vi vil tilbyde et udvalg af lækre cocktails, lokale øl og sodavand til favorable priser. Vi serverer naturligvis også drikkevarer uden alkohol, for at sikre, at alle vores gæster kan nyde en forfriskning.

Vores politik for alkohol er baseret på ansvarlighed og respekt for vores gæsters trivsel. Vi serverer ikke alkohol til personer, hvor vi vurderer, at deres tilstand ikke tillader yderligere indtag. 

Vi hjælper dig naturligvis igennem hele processen med at skaffe de nødvendige visa, der kræves på alle vores rejser.

På rejsen til Mexico & Costa Rica skal vi faktisk slet ikke tænke på visum. Ved indrejse til Mexico skal du ikke bruge et visum, når vi er der i 14 dage. 

I Costa Rica er der visumfrit i helt op til 90 dage, som er mere, end vi behøver.

Det er også vigtigt at være opmærksom på de anbefalede vaccinationer, inden du rejser til Mexico & Costa Rica. Vi anbefaler at kontakte en professionel sundhedsklinik, såsom DLVS, der har klinikker i hele landet og kan hjælpe med at sikre, at du har alle de nødvendige vaccinationer inden afrejse. Vi opfordrer dig til at tjekke dette i god tid før afrejse.

Du får tilsendt en detaljeret pakkeliste i en velkomstpakke hjem til dig inden afrejse.

Det er vigtigt, du har en rejseforsikring inden afrejse. Vi anbefaler, at du tager kontakt til Europæisk Rejseforsikring, som udbyder en af Danmarks bedste rejseforsikringer. Vi har et samarbejde med Europæisk Rejseforsikring, og når du booker rejsen får du et link, hvor du kan bestille en af deres forsikringer.