fbpx

SURFING

Kunsten at ride en bølge på et board stammer fra Polynesien, men har spredt sig til alle steder, hvor vand og vejr tillader det. I 2020 blev surfing endda introduceret som en olympisk sport. Surfing kan også bruges som en sjov begynderaktivitet, og det er sådan, vi prøver kræfter med surfing på vores grupperejser for unge.

Elias Rejseleder rund

ELIAS SOMMERSTEDT

Rejseleder hos Alekos Rejser

surfkultur

Oprindeligt startede surfing i den polynesiske trekant af øer for flere hundrede år siden. Særligt i den hawaiianske kultur har sporten fyldt både som aktivitet og spirituel handling og er tilmed blevet godt dokumenteret. Efter USA’s kolonisering af Hawaii spredte surfkulturen sig til landets vestkyst, der tog surfing til sig. Også på den anden side af Polynesien tog Australien og New Zealand surfing til sig, og i dag er Australien også hjemsted for flere af verdens bedste surfesteder.

Surfing

Hvor surfer man?

Som tidligere nævnt kan man surfe alle steder, hvor vand og vejr tillader det. Også i Danmark er der stigende interesse for muligheden for at prøve kræfter med surfing, især langs Vesterhavet.

Tager vi lidt ud over landets grænser, er der gode muligheder på USA’s vestkyst, hvor kulturen stadig fylder meget, og bølgerne er gode. Det samme gælder Australien, hvor Bondi Beach og byen med det passende navn ’Surfers Paradise’ er blandt verdens absolut bedste steder for surfere. Der er også muligheder for at prøve kræfter med bølgerne på steder, hvor kulturen ikke nødvendigvis fylder lige så meget. Bali, Sri Lanka, Portugal og endda flere steder i Storbritannien og Irland har bølger, som surfere vil rejse langt for at opleve.

 

Surfing

Der er altså rigeligt med steder, hvor man kan kaste sig ud og udfordre bølgerne. Vi prøver kræfter med surfing på følgende af vores grupperejser for unge:

vil du også prøve kræfter med surfing

Rejser der inkludere surfing

Rejseleder

Elias Sommerstedt

Jeg har hele mit liv rejst rundt i verden og har altid set frem til den næste tur og den næste uforglemmelige oplevelse.

Jeg brænder for at skabe oplevelser og komme tæt på nye kulturer og måder at leve på.

Jeg tror på, at den bedste måde at udvikle sig som menneske er ved at skabe nye minder og opleve verdens mange facetter.

Jeg har været rundt i det meste af Europa, på roadtrip i USA og flere steder i Asien.

Kærligheden til det at rejse førte mig til rejselederuddannelsen og efterfølgende arbejde i udlandet.

Hos Alekos Rejser får jeg muligheden for at kombinere min lyst til at opleve og udforske verden samt skabe minder for både mig selv og andre.