fbpx

Sri lanka

Sydøst for Indien ligger den unikke ø, der med sine mange facetter danner ramme for det storslåede land Sri Lanka. Landet kombinerer vilde kulturelle oplevelser, fantastisk natur og utroligt dyreliv med eksotisk gastronomi og smukke sandstrande. Sri Lanka bør derfor stå højt på enhver bucket liste – her er alt du skal vide, inden du besøger øen. 

Elias Rejseleder rund

ELIAS SOMMERSTEDT

Rejseleder hos Alekos Rejser

sri lankas forskellige højdepunkter

Sri Lanka er ikke blandt verdens største lande, men alligevel er mulighederne på øen utrolig brede. Nogle af de vigtigste kan du læse om her eller opleve i virkeligheden på en af vores mange grupperejser for unge.

Øens fantastiske dyreliv

Sri Lankas dyreliv er, på trods af at det er isoleret på en ø, helt unikt. De 21 nationalparker i landet byder på den ene store naturoplevelse efter den anden. Især nationalparken Yala får enhver tur i zoologisk have til at fremstå som en stille søndag i baghaven.

I parken findes 44 forskellige arter af pattedyr og ikke mindre end 215 forskellige fuglearter. Det er en helt utrolig oplevelse at overvære flokke af elefanter, læbebjørne og leoparder i deres naturlige rammer og på deres vilkår. Derfor er Yala nationalpark et perfekt sted at få et utroligt indblik i Sri Lankas unikke dyreliv.

Kultur og historie i sri lanka

Sri Lanka var indtil 1948 en del af kolonien ”Britisk Indien” og var før det under henholdsvis portugisisk og hollandsk styre, og er derfor i lang tid blevet påvirket meget af vestlig udvikling, men Sri Lanka har været beboet i over 2 millioner år og har derfor en lang række kulturelle og historiske elementer, der tilhører dem selv

løveklippen i sigiriya

Omkring det 5. århundrede grundlagde Kong Kashyapa det enestående paladsompleks, der i dag står som ruiner på den 200 meter høje klippe, der med den flade top dannede det perfekte fundament til en utrolig fæstning for kongens regeringssæde.

Vejen op til toppen består i dag af 1202 trappetrin, og er derfor lidt af en tur, men både turen derop og selvfølgelig toppen er både blod, sved og tåre værd. Selvom man meget gerne skulle kunne undgå to af de tre ting.

På den lange vej op støder man på fantastiske vægmalerier og resterne af den utrolige spejlvæg. Spejlvæggen var en blankpoleret væg, der reflekterede solens stråler, og derfor har fået sit navn.

Efter turen op går det for alvor op for en, hvorfor man dog tænkte, at det var en god idé at gå de 1202 trin op. Man bliver mødt af en helt særlig udsigt af borgens gamle vandhaver i flere niveauer, der gav vandet mulighed for at løbe fra bassin til bassin, er en af de ting, der gør bygningsværket unikt. Kombinerer man det med udsigten fra de 200 meter, får man en helt særlig oplevelse, og Løveklippen er sågar også anerkendt af UNESCO.

Løveklippen er blevet et af Sri Lankas varemærker, og det kræver ikke mere end en enkelt søgning på internettet, før den spektakulære klippe kommer frem, og det er med god grund.

Klippe

grottetemplet i dambulla

Kort før vores tidsregning blev det tempelkompleks opført, og i dag er det endnu et af de UNESCO World Heritage Sites, som Sri Lanka har at byde på.

Det første, man støder på, er den store tempelindgang med den store gyldne Buddha og indgangen gennem en løves mund.

Når man er trådt ind, bliver man mødt af fem grotter, der alle sammen byder på skulpturer og vægmalerier, der viser konger, guder og Buddhas rejse gennem livet.

Grotterne giver et smukt indblik i religionen og dens betydning i Sri Lanka.

sri lankas vilde natur

Sri Lanka har et frodigt højland, der med bakkede regnskove giver nogle helt utrolige udsigtspunkter.

En af de bedste måder at opleve den storslåede natur på er med en togtur til Ella, der er så utrolig, at den er blevet en attraktion for sig selv. På turen gennem højlandet får man et indblik i den alsidige natur, når man får perfekt udsyn til dybe kløfter, lange floder, vandfald, bjerge og dybe dale.

Sri Lanka har en meget unik natur, der giver mulighed for en masse overvældende oplevelser på et besøg i landet.

Tog på Sri Lanka

Unikt klima og vejr på øen

Sri Lanka har et unikt klima, der gør det muligt at besøge landet hele året i forskellige områder. Sri Lankas tropiske klima holder temperaturen relativt stabil, men der er forskel på nedbøren og vinden alt efter, hvor i landet man befinder sig.

Selvom landet ikke er mere end halvanden gange Danmarks størrelse, kan man altså opleve meget varieret vejr rundt omkring på øen. Man bør derfor undersøge, hvad man gerne vil besøge, og hvor i landet det befinder sig, før man beslutter, hvornår man gerne vil besøge Sri Lanka.

sri lanka i billeder

OPLEV SRI LANKA​

Sri Lankas mange facetter gør en rejse til landet helt unik og giver en masse muligheder inden for landets grænser. Hvis man vil opleve Sri Lanka, kan man besøge landet på denne grupperejse for unge:

Rejseleder

Elias Sommerstedt

Jeg har hele mit liv rejst rundt i verden og har altid set frem til den næste tur og den næste uforglemmelige oplevelse.

Jeg brænder for at skabe oplevelser og komme tæt på nye kulturer og måder at leve på.

Jeg tror på, at den bedste måde at udvikle sig som menneske er ved at skabe nye minder og opleve verdens mange facetter.

Jeg har været rundt i det meste af Europa, på roadtrip i USA og flere steder i Asien.

Kærligheden til det at rejse førte mig til rejselederuddannelsen og efterfølgende arbejde i udlandet.

Hos Alekos Rejser får jeg muligheden for at kombinere min lyst til at opleve og udforske verden samt skabe minder for både mig selv og andre.