fbpx

vietnam

Langs østkysten af det sydøstasiatiske fastland finder man et land med storslået natur, pulserende storbyer og en rig men dyster historie. Landet er hjem for næsten 100 millioner indbyggere, der sætter deres lokale præg på det fascinerende land, Vietnam.

På vores grupperejser for unge får vi det optimale ud af det utrolige land, Vietnam.

Elias Rejseleder rund

ELIAS SOMMERSTEDT

Rejseleder hos Alekos Rejser

Historiske og pulserende storbyer

Vietnam har en spændende, men også voldsom historie, der bærer præg af krige, kolonitid, opdeling af landet, og i 1976 blev Syd- og Nordvietnam forenet til “Den Socialistiske Republik Vietnam”.

Landets storbyer bærer præg af landets kontrastfyldte historie. Vietnam har to byer med over 8 millioner indbyggere, der på hver sin måde viser deres del af landets historie og udvikling.

Hanoi

Hanoi har været Vietnams hovedstad, siden genforeningen af Nord- og Sydvietnam i 1976, og var førhen hovedstad i Nordvietnam. Byen er tilmed den ældste i Sydøstasien og har derfor været vidne til store dele af Vietnams historie. Byen bærer præg af flere tusind år gamle bygninger og traditioner i Hanois Old Quarter, men viser samtidig også tydeligt det vestlige præg fra den franske kolonitid i French Quarter.

Byen rummer desuden selve Ho Chi Minhs imponerende gravsted. Ho Chi Minh bliver betragtet som landets fader og en national folkehelt i Vietnam. Hans stiftelse af Vietnams kommunistparti og sin tid som præsident i Nordvietnam anses for at udgøre fundamentet for det forenede, uafhængige Vietnam, der står i dag.

Hanoi byder også på den berømte train street, hvor der gennem tiden er blevet taget og delt mange billeder.

Vietnam

Ho Chi Minh City (Saigon)

Det sydlige Vietnams største by er tilmed opkaldt efter folkehelten. Byen hed indtil 1976 Saigon, men skiftede navn efter genforeningen af Vietnam for at ære Ho Chi Minhs indsats.

På samme måde som Hanoi er Ho Chi Minh City en kontrastfyldt storby, der kombinerer historie med moderne tiltag. Byen har et større præg af fremtid og udvikling, med flere skyskrabere, shoppingcentre og mere pulserende energi end Hanoi, men slipper stadig ikke de spor, der er blevet sat gennem tiden. Notre Dame-katedralen viser tydeligt, hvordan den franske kolonitid har efterladt spor i hele Vietnam og derfor også i Ho Chi Minh City.

Notre-dam katedralen vietnam

Naturoplevelser i Vietnam

Vietnam er i sandhed et naturskønt land og et paradis for naturelskere. Naturen i Vietnam byder på bjerglandskaber, rismarker og kalkklipper og giver rig mulighed for helt særlige oplevelser.

Ud over de majestætiske bjerglandskaber kan man også finde frodige jungler, hvor eksotiske dyrearter og farverige planter trives. Landets mange floder og søer tilbyder fredfyldte omgivelser til afslapning og reflektion.

Uanset om man er til udforskning eller afslapning, byder Vietnam på en rig palet af naturoplevelser, der kan tilfredsstille enhver rejselystens drømme.

Vietnam

ha long bay

En af Vietnams mest populære destinationer er den naturskønne bugt Ha Long Bay. I Ha Long Bay finder man store kalkklipper, der er skabt gennem tusindvis af år. Klipperne skyder op af det krystalklare vand.

Det UNESCO-verdensarv-anerkendte sted kan opleves på en dagstur med sejlads rundt i bugten og ind i grotter og huler, men det kan også opleves med længere cruises rundt i bugten i lækre rammer.

Vietnam - ha long bay

sapa

Billigende i nordvestlige Vietnam, grænsende op til Kina, findes Vietnams højeste bjerg, Fan Si Pan, i et smukt landskab. Sapa-området er hjemsted for små, lokale samfund, der lever i det imponerende landskab med bjerge og terrasserede rismarker, hvilket giver perfekte rammer både til fotografering, meditation og afslapning.

Sapa Vietnam

ha giang loop

I det nordligste Vietnam finder vi Ha Giang Loop, der er kendt for sine utrolige bjerglandskaber, dybe dale og stejle kløfter, der blandt andet danner rammerne for en 300 km lang rute, der er populær til motorcykelture, i de utrolige omgivelser.

Oplevelsen byder på konstant skiftende udsigtspunkter og landskaber samt kulturelle oplevelser i form af små, lokale landsbyer. Ha Giang Loop er den perfekte kombination af Vietnams naturskønne omgivelser og den lokale kultur.

Ha Giang Loop - Vietnam

vil du besøge vietnam

Vores rejser til vietnam

Rejseleder

Elias Sommerstedt

Jeg har hele mit liv rejst rundt i verden og har altid set frem til den næste tur og den næste uforglemmelige oplevelse.

Jeg brænder for at skabe oplevelser og komme tæt på nye kulturer og måder at leve på.

Jeg tror på, at den bedste måde at udvikle sig som menneske er ved at skabe nye minder og opleve verdens mange facetter.

Jeg har været rundt i det meste af Europa, på roadtrip i USA og flere steder i Asien.

Kærligheden til det at rejse førte mig til rejselederuddannelsen og efterfølgende arbejde i udlandet.

Hos Alekos Rejser får jeg muligheden for at kombinere min lyst til at opleve og udforske verden samt skabe minder for både mig selv og andre.