fbpx

River rafting

River rafting er den perfekte kombination af samarbejde, sjov og et kick af adrenalin. Strømmen og de vilde bølger giver en oplevelse, der ikke er for sarte sjæle, men en helt særlig måde at få et sus i maven. River rafting er tilmed en oplevelse, vi inkluderer på vores grupperejser for unge. 

Hvad er river rafting?

River Rafting foregår i en gummibåd, ned ad en flod, hvor bølgerne, grundet strøm og sten, er ekstra vilde. Typisk består båden af 4 til 8 pladser. Alle deltagere har en åre, som man i fællesskab bruger til at styre båden igennem strøm og bølger, samtidig med at man kan nyde omgivelserne, man sejler i. River Rafting kan foregå på højt niveau, for meget øvede, men er blevet en klassisk aktivitet på rejser, hvor muligheden forekommer, og derfor også en aktivitet, vi inkluderer på flere af vores grupperejser for unge.

River Rafting

Men er river rafting ikke farligt?

Nej! Det behøver det ikke at være.

Ideen om at sætte sig i en gummibåd, ud i en flod med stærk strøm og bølger, kan virke som en farlig idé, men der bliver altid taget de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, før man kan begynde at rafte. Instruktørerne sikrer sig, at alt fra sikkerhedsudstyr til vejrforhold er i orden, før raften kan begynde.

Samtidig er river rafting inddelt i 6 forskellige kategorier. Kategori 1 betyder, at raftingen foregår i stille vand, hvor kategori 6 betyder sværeste niveau kun for særligt øvede. Derfor foregår rafting på rejser typisk et sted i mellem, hvor alle kan være med, og oplevelsen stadig bliver helt særlig.

River Rafting

Hvor kan man river rafte?

Det kræver ikke meget andet end en god flod med tilpas strøm og selvfølgelig ordentlige forhold, før det bliver muligt at rafte.

Der er derfor mange steder i verden, man kan prøve kræfter med river rafting. Her kommer dog to gode muligheder:

Ayung River, Bali

Ayung-floden på Bali er den helt rigtige kombination af jungleomgivelser og flere niveauer af adrenalinfyldt river rafting. Ayung-floden er øens længste og giver mulighed for at sejle gennem junglen forbi vandfald og gennem kløfter.

Det kolde vand skader ikke i varmen og bakker kun op om den begejstrende oplevelse på floden. River rafting på Ayung-floden er perfekt til førstegangsraftere og giver kun blod på tanden for at prøve river rafting igen.

Barron river, Australien

Ved byen Cairns i det nordlige Australien giver regnskoven og floden ‘Barron River’ perfekte muligheder for river rafting i flere niveauer.

Igen et perfekt sted for begyndere, der stadig vil opleve det ægte sus ved river rafting. Barron River giver mulighed for at variere niveau og få lige præcis den introduktion til river rafting, man har lyst til.

River Rafting

River rafting er en sjov samarbejdsopgave, der giver et sus i maven i smukke omgivelser. Derfor har vi ikke lyst til at undlade det på vores ture. River rafting kan opleves på følgende af vores grupperejser for unge:

Hvor går din drømmerejse hen?

Vores rejser