fbpx

Havets regnskov

koralrev

De farverige økosystemer under vandet huser en masse liv og spiller en vigtig rolle i at opretholde sundheden i havene. For få rejsende giver de en særlig mulighed for en smuk oplevelse under havets overflade. En oplevelse, vi også møder på vores grupperejser for unge.

Hvad er et koralrev egentlig

Havets regnskov, der huser mere end 25% af alle kendte arter i havet, er et af verdens største og mest komplekse økosystemer. Koraller bliver inddelt i to store grupper af arter, hårde koraller og bløde koraller. De hårde koraller bliver bygget op af kalksten og er derfor dem, der bygger koralrevene op.

Et koralrev består af utrolig meget liv, og der foregår derfor mere i koralrevene, end hvad man først antager.

Koralrev

de bedste steder at opleve koralrev

Der findes mange koralrev rundt omkring i havene, så hvor skal man lige tage hen for at se de flotteste?

Her kommer nogle bud på, hvor det kunne være:

Great barrier reef - Australien

Verdens største og nok mest berømte koralrev, ‘Great Barrier Reef’, er placeret ud for den australske østkyst. Koralrevet dækker over mere end 344.000 kvadratkilometer, altså 8 gange større end Danmark, og huser flere hundrede arter af koraller og flere tusind slags fisk.

Det enorme koralrev tiltrækker tusindvis af turister på bådture, snorkling og selvfølgelig dykning, og med god grund. Det UNESCO-anerkendte koralrev er en helt særlig oplevelse – og et klart et punkt, der bør stå højt på bucket listen, og også et sted, vi kommer forbi på nogle af vores grupperejser for unge.

Koralrev

Maldiverne

Maldiverne bliver betragtet af mange som verdens dykkerdestination nummer 1! Maldiverne består af næsten 1200 koraløer, og mulighederne for utrolige oplevelser i vandet omkring er derfor enorme. Masser af koraller og endnu flere fisk giver en helt særlig og unik oplevelse for dykkere på alle niveauer.

Koralrev findes i mange størrelser og kan opleves i over 100 lande. Vi støder på flere af dem på vores grupperejser for unge. Herunder kan du se, hvilke rejser vi tilbyder:

vil du opleve koralrev?

Vores rejser