fbpx

Thailand

Chiang mai

I det nordlige Thailand ligger landets andenstørste by og den gamle hovedstad i Laana kongeriget, Chiang Mai. Byen, der ligger i det frodige nordlige højland omringet af bjerge og bakker, byder på hyggelige gader, rig historie og sprudlende kulturelle oplevelser. 

Chiang Mai giver mulighed for at få en masse oplevelser uden at få den hektiske storbysstemning, da det ikke er til at mærke, at Chiang Mai er så stor, som den faktisk er. Chiang Mai er desuden også en by, vi besøger, når vi tager til Thailand på vores grupperejser for unge.

Elias Rejseleder rund

ELIAS SOMMERSTEDT

Rejseleder hos Alekos Rejser

Historien i chiang mai

I området i og omkring Chiang Mai kan man finde mere end 300 templer. De fleste templer stammer tilbage fra tiden, hvor Chiang Mai var Laana kongerigets hovedstad, og også var betegnet som buddhismens hovedstad i Sydøstasien. Andre byer, der er blevet betegnet som buddhismens hovedstad i Sydøstasien, er Angkor i Cambodia, Ayutthaya lidt uden for Bangkok og Bagan i Myanmar. Det særlige i Chiang Mai er, at de fleste af byens templer stadig er intakte og i brug, hvor templerne i de andre byer står i ruiner.

En tur rundt for at se byens forskellige templer er derfor et must for en den historieinteresserede rejsende. Som nævnt er flere af templerne stadig i brug, og giver derfor også et billede af buddhismen i dag.

Wat Phra That Doi Suthep

Det utrolige tempelområde i bjergene byder ikke blot på en fantastisk udsigt ud over det frodige højland og Chiang Mai by, men også et imponerende bygningsværk fyldt med guldbelagte Buddha-statuer og tårne.

Templet viser både buddhismens historie og giver et indblik i de munke, der stadig bor i området omkring templet, og som lever det daglige liv i nutidens buddhisme.

Chiang Mai

Wat Chedi Luang

Midt i den gamle by kan man finde det imponerende Wat Chedi Luang, der blandt andet besidder den gamle bys højeste punkt på 80 meter.

Dette majestætiske tempel blev oprindeligt bygget i det 14. århundrede og har en fascinerende historie, der strækker sig over flere århundreder. Selvom dele af templet står i ruiner på grund af en jordskælvskatastrofe i 1545, er de gamle strukturer med de mange elefantstatuer endnu en imponerende oplevelse i Chiang Mai.

Wat Chedi Luang er ikke bare et arkitektonisk vidunder, men også et åndeligt centrum, hvor munke udfører daglige ceremonier, og hvor besøgende kan deltage i meditation og bøn.

Wat Chedi Luang

De mange markeder og madscenen i Chiang Mai

Man støder ofte på et af de mange markeder, der tit fylder Chiang Mais gader. Markederne tilbyder et hav af forskellige souvenirs, kunsthåndværk, tøj og snacks samt streetfood.

Markederne i Chiang Mai kan opleves de fleste dage, men især i weekenden er der mulighed for at opleve flest og også de største. Særligt nat- og aftenmarkedet om søndagen er en oplevelse for sig. Et kæmpestort marked, der giver rig mulighed for at opfylde shoppe-lysten.

Maden i Chiang Mai er tilmed noget særligt. Selvom byen på samme måde som resten af Thailand serverer thailandsk mad, er der noget specielt ved det nordlige Thailands køkken. Små forskelle i opskrifterne kan være nok til at give en anden oplevelse i nord. Maden i Chiang Mai skal prøves, skulle man besøge byen, om det er på de små lokale restauranter eller på gaden, for det er hele oplevelsen værd.

Naturen omkring Chiang Mai

Chiang Mais placering i det frodige højland giver mulighed for at tage på vandretur i den thailandske jungle. Lokale guider viser den bedste vej gennem junglen med vandfald, smuk udsigt og rolig rafting på junglens floder.

Chiang Mai byder på historiske, kulturelle og naturoplevelser. Byen kan opleves på følgende af vores grupperejser for unge:

Vil du opleve chiang mai?

Vores rejser til thailand

Rejseleder

Elias Sommerstedt

Jeg har hele mit liv rejst rundt i verden og har altid set frem til den næste tur og den næste uforglemmelige oplevelse.

Jeg brænder for at skabe oplevelser og komme tæt på nye kulturer og måder at leve på.

Jeg tror på, at den bedste måde at udvikle sig som menneske er ved at skabe nye minder og opleve verdens mange facetter.

Jeg har været rundt i det meste af Europa, på roadtrip i USA og flere steder i Asien.

Kærligheden til det at rejse førte mig til rejselederuddannelsen og efterfølgende arbejde i udlandet.

Hos Alekos Rejser får jeg muligheden for at kombinere min lyst til at opleve og udforske verden samt skabe minder for både mig selv og andre.