fbpx

Cambodja

Angkor wat

I hjertet af Cambodja findes verdens største religiøse monument, Angkor Wat.

Ikke nok med at den utrolige arkitektur er et mesterværk i sig selv, er Angkor Wat en sand rejse tilbage i tiden og gennem den cambodjanske khmer kultur. Det imponerende tempelkompleks tiltrækker to millioner turister om året og er også en af de seværdigheder, vi besøger på vores grupperejser for unge.

Elias Rejseleder rund

ELIAS SOMMERSTEDT

Rejseleder hos Alekos Rejser

Templets historie

Byggeriet blev sat i gang af khmer-kongen Suryavarman den Anden i den første halvdel af det 12. århundrede som kongens hovedstad og hinduistisk tempel, dedikeret til den hinduistiske gud Vishnu. Templet var bygget ved hjælp af slaver, heste og elefanter. I forbindelse med udbredelsen af buddhismen i Sydøstasien, der langsomt blev den dominerende religion i området, også i khmer-riget, blev Angkor Wat omdannet til buddhistisk tempel i løbet af det 12. og 13. århundrede.

Khmer-riget faldt i det 15. århundrede, hvorefter Angkor Wat og dets omkringliggende templer blev overladt til junglen. Angkor Wat er bygget på en kunstig ø med en voldgrav omkring og led derfor ikke lige så hårdt under junglens overtagelse. Templet forblev derfor et buddhistisk pilgrimssted i flere århundreder.

I det 19. århundrede blev Angkor Wat genopdaget af vestlige opdagelsesrejsende, hvilket startede en øget interesse for templet og khmerkulturen, der ledte til større arkæologiske undersøgelser.

Angkor Wat

angkor wat i dag

Angkor Wat står i dag som et symbol og et varemærke for hele Cambodjas historie og kultur, og er endda afbilledet i landets flag. Det storslåede monument er beskyttet af UNESCO verdensarv, og er derfor dækket af omfattende bevarings- og restaurationsprojekter.

De mange turister, der besøger stedet hver dag, ankommer allerede før solen står op, for at få den særlige oplevelse, det er at se solen stå op over templet.

Det er en særlig oplevelse at besøge Angkor Wat. De velbevarede relieffer fortæller hele mytologiske og historiske fortællinger. De lange gange og omfattende korridorer giver en labyrintisk følelse fyldt med statuer og udsigtspunkter i flere etager.

Angkor Wat er det største tempel i området Angkor, der består af omkring 200 templer. Et besøg til Angkor Wat vil derfor bestå af rundture til flere af templerne i området. Et af de templer, man kan besøge på sin tur til Angkor, er templet ’Ta Prohn’, der er kendt fra filmen Tomb raider, og derfor også er et populært stop for de mange turister, der besøger stedet.

Angkor Wat

vil du gerne opleve angkor wat

Angkor Wat er opfattet af de lokale som et af verdens absolutte vidundere. Stedet repræsenterer en stor del af landets historie og kultur. En sådan oplevelse skal man ikke misse og Angkor Wat er derfor et sted, vi også besøger på følgende af vores rejser.

Vores rejser til cambodja

Rejseleder

Elias Sommerstedt

Jeg har hele mit liv rejst rundt i verden og har altid set frem til den næste tur og den næste uforglemmelige oplevelse.

Jeg brænder for at skabe oplevelser og komme tæt på nye kulturer og måder at leve på.

Jeg tror på, at den bedste måde at udvikle sig som menneske er ved at skabe nye minder og opleve verdens mange facetter.

Jeg har været rundt i det meste af Europa, på roadtrip i USA og flere steder i Asien.

Kærligheden til det at rejse førte mig til rejselederuddannelsen og efterfølgende arbejde i udlandet.

Hos Alekos Rejser får jeg muligheden for at kombinere min lyst til at opleve og udforske verden samt skabe minder for både mig selv og andre.