fbpx

Japan

Tokyo

I det centrale Japan ligger den pulserende metropol, der ikke blot agerer hovedstad for Japan, men også er verdens største by målt på indbyggertal. Stortokyo har et samlet indbyggertal på 37.900.000. Selvom byen er fyldt med gamle templer og historiske monumenter, er hovedstaden en fremtidsby med blændende neonlys, popkultur og et sted, hvor din tjener sagtens kan være en robot. Tokyo er en utrolig by, og derfor er det også en destination, vi besøger på vores grupperejser for unge

Tokyos mange attraktioner og varemærker

En by som Tokyo har selvfølgelig en masse attraktioner. Her kommer nogle attraktioner af forskellig slags, som klart er et besøg værd.

Sensoji templet

Selvom Tokyo sprudler af popkultur og fremtidsfølelse, står mange historiske monumenter, og et af dem er Sensoji templet. Templet er, udover at være det ældste tempel i byen, et af de mest farverige og klart mest populære.

Templet er lidt af en turistmagnet, og med god grund. Den gamle og farverige bygning er et klassisk billede på traditionel japansk arkitektur og er utrolig flot. Det buddhistiske tempel blev åbnet i år 645 og er bygget til ære for Kannon, der er barmhjertighedens gudinde.

Indgangen til templet starter gennem en 250 meter lang gade med boder på begge sider. Efter gaden bliver man mødt af den prægtige Hozomon gate, der med sin kæmpe lanterne i midten har stået model til mange millioner af billeder og er et klassisk spot til at få det perfekte Instagram-billede.

Gennem det buddhistiske tempel møder man helligt vand og røg, der siges at rense sjælen.

Templet giver et smukt billede af Japans historie og den buddhistiske del af deres religion. Selvom mange turister flokkes til templet, er det stadig en utrolig oplevelse og en fantastisk måde at opleve den historiske del af en ellers fremtidsfikseret storby.

Sensoji templet - Tokyo

Teamlabs planets - sansernes museum

Der er mange museer i Tokyo. Museerne strækker sig fra kunst, historie og videnskab, til mere unikke oplevelser. TeamLab Planets er et af de helt unikke.

En interaktiv digital oplevelse, der leger med dine sanser og giver en unik oplevelse udover det sædvanlige. Museet bruger vand, lys og spejle til at give den særlige fornemmelse.

TeamLab Planets er et billede på den moderne del af Tokyo og en helt særlig oplevelse.

Tokyo - Teamlabs planets

Shibuya Crossing

Med et indbyggertal på 37.900.000 i metropolen og millioner af turister hvert år, er der ikke noget at sige til, at Tokyo er en af verdens absolut travleste byer. Atmosfæren i byen er helt særlig og bliver repræsenteret godt ved det berømte Shibuya Crossing.

Shibuya Crossing ligger i bydelen Shibuya og er verdens travleste fodgængerovergang. Over to millioner fodgængere passerer Shibuya Crossing hver eneste dag.

Bydelen Shibuya er tilmed en af Tokyos mest tætbefolkede med masser af shoppingmuligheder, natteliv og et af Tokyos mest populære skydecks.

Fodgængerovergangen bliver lukket for al trafik og giver fodgængere mulighed for at benytte hele krydset til at komme over vejen.

Specielt ved aftentid er Shibuya Crossing en særlig oplevelse. Ikke nok med at nattelivet i området fylder en stor del, lyser alle reklameskilte op i al verdens neonfarver. Det giver et helt særligt look og gør den i forvejen overvældende oplevelse endnu vildere. 

Tokyo - Shibuya Crossing

Natur i tokyo

Vi har efterhånden etableret, at Tokyo er indbegrebet af en travl, moderne storby, der dog stadig bevarer sine historiske elementer. Men den enorme metropol giver også mulighed for at tage et afbræk fra neonlysene og nyde naturen.

Næsten 100 parker og haver samt floder med natur omkring er nogle af de muligheder, man har for at opleve naturen i Tokyo.

Et klassisk symbol på japansk natur er de prægtige lyserøde eller hvide blomster på de japanske kirsebærtræer. Træerne, der har stået model til utroligt mange Instagram-billeder, bare i Danmark, er kun endnu mere utrolige i deres hjemland. Der er derfor god mulighed for at få overdådige billeder med de flotte træer i mange af Tokyos parker og haver.

Grupperejser for unge

Ting, man kun finder i tokyo

Japan er et af de steder, hvor vi som danskere kan få det største kulturchok. Det kan derfor være en sjov og overraskende oplevelse at besøge landets hovedstad og støde på nogle af de ting, man kun finder i Japan og i Tokyo:

Mario kart på gaden

Jep, du læste rigtigt. Nintendo, der står bag Mario franchisen, startede i Japan, så hvorfor skulle man ikke kunne klæde sig ud i et kostume fra de berømte videospil, alt imens man kører på gaden i en go kart, som om man selv var med i Mario Kart. Det kan man i Tokyo.

Tokyo

Dyre cafeer

Her snakker vi ikke om dyre priser. Kattecafeer findes flere steder i Sydøstasien, men i Tokyo tager de konceptet til andre højder.

Katte, hunde, oddere og kapivarer er nogle af de dyr, man kan interagere med på Tokyos mange dyrecafeer.

Disse unikke steder tilbyder en helt særlig oplevelse, hvor besøgende kan nyde en kop kaffe eller te, mens de tilbringer tid med deres yndlingsdyr. 

Hver cafe har sit eget tema og atmosfære, hvilket gør hver besøg til en ny og spændende oplevelse.

Derfor er Tokyos dyrecafeer en uforglemmelig destination for dyreelskere og nysgerrige sjæle.

Tokyo - dyrecafé

Automater med alt

Der er 4 millioner automater i Tokyo. Herhjemme forventer vi typisk at kunne købe en sodavand eller en pose slik, og ja, det kan man også i Tokyo, men man kan få så meget andet.

Is, insekter, varm kaffe, pastaretter og endda overraskelsesmaskiner er nogle af de mange ting, man kan støde på i automater i Tokyo.

For ikke at glemme, pizza, kage, friskpresset juice og ramen nudler. Ja, listen er lang og fortjener nok en artikel for sig selv. 

Det er kun fantasien der sætter grænser, bestemt en oplevelse der skal på bucketlisten.

tokyo

Kapselhoteller

Nogle gange behøver et hotel ikke at være andet end et sted at sove, og i Tokyo har de taget det meget bogstaveligt.

Kapselhoteller er meget almindelige i Tokyo. Hotellerne består af mange, meget små rum, hvor man som gæst kravler ind i disse små kapsler, der blot er en seng.

kapselhotel tokyo

Selvom vi ikke bor på kapselhoteller, på vores grupperejser for unge, giver vi stadig mulighed for at besøge Tokyo på følgende af vores rejser:

Vores rejser til Japan