fbpx

australien

Sydney

Australiens største og mest ikoniske by, Sydney, har det hele. En kombination af moderne storbyliv, mangfoldig kultur, smukke nationalparker og strande i verdensklasse. Sydney er en fascinerende storby, der har masser at byde på, og derfor er det også en by, vi besøger på vores grupperejser for unge til Australien.

Elias Rejseleder rund

ELIAS SOMMERSTEDT

Rejseleder hos Alekos Rejser

seværdighder i sydney

Hovedstaden i staten New South Wales er en geografisk perle for en storby. Strande og solskin det meste af året, kombineret med den kæmpe metropol, er opskriften på en helt særlig storby. En sådan storby har gennem tiden skrevet sig en lang liste af seværdigheder, og nogle af dem kigger vi på i denne guide.

Operahuset i sydney

Et sandt varemærke for både Sydney og hele Australien er det imponerende operahus. Operahuset pryder bybilledet i Sydney, som det arkitektoniske mesterværk, det er, og er et sted, der tiltrækker turister fra hele verden.

Byggeriet af operahuset begyndte i 1959 på baggrund af tegninger fra projektets arkitekt, Jørn Utzon. Operahuset er Utzons absolutte mesterværk og vandt ham tilmed en Pritzker-pris for arkitektur for byggeriet.

Operahuset åbnede i 1973 og er i dag hjemsted for op mod 40 shows om ugen. Opsætninger af klassisk musik, teater og selvfølgelig opera fylder husets sale hele året rundt.

sydney harbour

Hjertet af Sydney er byens imponerende havn. Havnen er hjemsted for både Operahuset og den Sydney Harbour Bridge. Udover at være endnu et vartegn for Sydney og verdens største stålbjælkebro, forbinder broen to bydele i byen.

Fra havnen er der rig mulighed for at se byen fra forskellige bådture, der giver en smuk udsigt og et kig på Sydneys skyline. Havnen byder desuden på en masse liv, og særligt i nabolaget Circular Quay er der mulighed for at opleve det summende liv ved havnen.

luna park

Lige for enden af broen støder man på Luna Park, en forlystelsespark, der har tryllet smil frem på de lokales læber siden 1935, og som stadig er i funktion i dag. Selvom parken er gammel, er der stadig mulighed for mange sjove timer.

Sydney tower

Hvis man vil se Sydney oppefra, er Sydney Tower stedet, man skal lede efter. Sydney Tower er 309 meter højt. Fra tårnet får besøgende en utrolig 360-graders panoramaudsigt ud over Sydney by. Udover observationsdækket tilbyder tårnet, for de mere eventyrlystne, en skywalk på en udendørs gangbro. Hvis man derimod hellere vil nyde udsigten i rolige rammer, er der tilmed mulighed for at spise på tårnets roterende restaurantkompleks.

Strande i sydney

Sydney har mere end 100 strande at byde på. De mange strande er med til at skabe den helt unikke kombination af strand og storby, som Sydney er blevet kendt for.

De mange strande og bugte har tilmed gjort bådtaxi eller færge til helt almindelige og praktiske transportmidler i Sydney, og så får man tilmed udsigt i verdensklasse med i prisen.

Australiens stolte kultur for surfing har også sat sit præg på flere af strandene i Sydney.

manly beach

En af Australiens største surfstrande, der også lagde bølger til i den første internationale surfkonkurrence i 1964.

I området omkring Manly Beach finder man over 100 caféer, restauranter og barer, der bidrager til en livlig atmosfære omkring stranden.

bondi beach

Sydneys mest berømte strand tiltrækker både lokale og turister med sit brede hvide sandareal og turkise havvand.

Bondi Beach har utrolig meget liv. En masse surfere, beachvolleyballspillere og folk, der nyder solen og vandet, pynter stranden.

Strandpromenaden er igen pakket med caféer, restauranter og butikker, der giver mulighed for både at nyde en smoothie eller en gourmetmiddag nær stranden.

en utrolig by

Sydney er en storslået storby med sprudlende kultur, storslåede vartegn, skøn natur, smukke strande og et pulserende storbyliv. Sydney er derfor en by, der skal besøges, hvis man befinder sig i Australien på sin rejse, og også en by, vi besøger på flere af vores grupperejser for unge.

vil du opleve sydney?

Her er vores rejser til australien

Rejseleder

Elias Sommerstedt

Jeg har hele mit liv rejst rundt i verden og har altid set frem til den næste tur og den næste uforglemmelige oplevelse.

Jeg brænder for at skabe oplevelser og komme tæt på nye kulturer og måder at leve på.

Jeg tror på, at den bedste måde at udvikle sig som menneske er ved at skabe nye minder og opleve verdens mange facetter.

Jeg har været rundt i det meste af Europa, på roadtrip i USA og flere steder i Asien.

Kærligheden til det at rejse førte mig til rejselederuddannelsen og efterfølgende arbejde i udlandet.

Hos Alekos Rejser får jeg muligheden for at kombinere min lyst til at opleve og udforske verden samt skabe minder for både mig selv og andre.