fbpx

Australien

Operahuset i sydney

Den ikoniske bygning, der pryder bybilledet i Sydney og er et sandt varemærke for både byen og landet, og som sågar også er tegnet af en dansker, er operahuset i Sydney, eller ‘Sydney Opera House’. Operahuset er, udover at være et arkitektonisk mesterværk, hjemsted for mere end 40 shows om ugen. Optrædener i operahuset varierer fra klassisk musik, teater og selvfølgelig opera.

Det fantastiske bygningsværk er naturligvis et sted, vi besøger på vores grupperejser for unge.

Elias Rejseleder rund

ELIAS SOMMERSTEDT

Rejseleder hos Alekos Rejser

Design og historie

Operahuset blev officielt åbnet d. 20. oktober 1973 af Dronning Elizabeth II, overværet af en stor tilskuerskare. Åbningsceremonien blev transmitteret i tv og fejret med festfyrværkeri, og Beethovens 9. symfoni blev fremført.

Men før åbningen af operahuset ligger der en masse historie om byggeriet og dets design. Planerne startede allerede tilbage i 1940’erne, og i 1955 blev der afholdt en konkurrence, hvor 233 forskellige bud på designet blev sendt ind. Vinderen blev fundet i 1957, og det blev den danske arkitekt Jørn Utzon. Operahuset blev Utzons absolutte mesterværk, og han vandt sågar Pritzker-prisen for arkitektur for sit byggeri.

Det utrolige design er inspireret af formen fra et skib og er dekoreret med 1.056.000 hvide fliser, der blev importeret fra Sverige.

Operahuset i Sydney

operahuset i dag

Mange flokkes til Sydney for blot at se operahuset udefra, men de 100 rum, som huset består af, huser både store og mindre opsætninger af opera, teater og koncerter.

Derudover kan det at se bygningen udefra eller på en rundvisning være en hel turistattraktion i sig selv, og det med god grund!

I dag står bygningsværket som et varemærke for en by, for et land og endda for et helt kontinent.

Operahuset i Sydney

Et varemærke af den kaliber bør man ikke gå glip af, og vi kommer derfor forbi operahuset på følgende af vores grupperejser for unge:

Vores rejser til australien

Rejseleder

Elias Sommerstedt

Jeg har hele mit liv rejst rundt i verden og har altid set frem til den næste tur og den næste uforglemmelige oplevelse.

Jeg brænder for at skabe oplevelser og komme tæt på nye kulturer og måder at leve på.

Jeg tror på, at den bedste måde at udvikle sig som menneske er ved at skabe nye minder og opleve verdens mange facetter.

Jeg har været rundt i det meste af Europa, på roadtrip i USA og flere steder i Asien.

Kærligheden til det at rejse førte mig til rejselederuddannelsen og efterfølgende arbejde i udlandet.

Hos Alekos Rejser får jeg muligheden for at kombinere min lyst til at opleve og udforske verden samt skabe minder for både mig selv og andre.